Kocka modrosti

Anonimna vprašanja in odgovori

Anonimna vprašanja, mnenja in odgovori

O modrosti se malo ali skoraj nič ne govori, zato so tukaj pogosta vprašanja, ki pa jih ljudje ne upajo postavljat tako da bi se izpostavljali, zato smo dali tudi možnost anonimnosti. Seveda pa  je zaželjeno, če se predstavite.
 
Napišite tudi svoja mnenja, predloge, pripombe, razmišljanja, saj tako se vsi učimo in rastemo.
 
Odgovarjala bom na vsa vaša vprašanja, ker je vsak človek enako pomemben, včasih celo bolj tisti, ki se ne strinja.
 
Z velikim veseljem pričakujem vaše sodelovanje
Darinka Vehovar

7 thoughts on “Anonimna vprašanja in odgovori”

    1. Darinka Vehovar

      To je najbolj pogosto vprašanje in dilema. Človek je postavljen na najvišje mesto po tem, da ima svobodno voljo. To pa je ne samo vzvišena lastnost, ampak zaradi tega nosi tudi veliko odgovornost. Pohlep po ozemlju povzroča vojne, ne Bog. Kot je rekel Mahatma Gandhi: ” Ne verjamem, da se lahko posameznik dobro počuti, če ljudje okrog njega trpijo. Če kakšen človek duhovno uspeva, vsi okrog njega uspevajo, in če propada, vsi okrog njega propadajo.” Potrebno je prebrati zgodbo o dveh volkih. Sv Favstina, mističarka je nekoč vprašala Jezusa, zakaj se hudobnim nič hudega ne zgodi, nekateri dobri pa toliko trpijo in ji je odgovoril: ” Za kaznovanje imam celo večnost”.

    1. Darinka Vehovar

      V nas je duh, duša, ki pa mu sodobni človek ne namenja nobene pozornosti. Hrani telo z najboljšo hrano, telovadi, razum napolnjuje s premnogimi informacijami, duša pa uboga hira ( duša, duševne bolezni ). Ko spoznamo Sv Duha si duša opomore kot lačno telo po hrani.

Komentiraj anomimno

Vaš e-naslov ne bo objavljen. *