Kocka modrosti

Pogovori in druženje

Datumi pogovorov v letu 2024: 5. April

Lokacija: Letališka 16, BTC, objekt B, prvo nadstropje, Konferenčna dvorana. Pri drugem krožišču naprej od Emporiuma  se gre naravnost (in ne desno, kot  svetuje GoogleMaps) še cca 100 metrov in se  na prvem odcepu zavije na desno k rampi. Dvorana je nasproti rampe. Glej sliko!

Dostop z mestnim avtobusom  št. 27, postaja na Leskovškovi, BTC. Postaja je nasproti stavbe, kjer so pogovori. Glej sliko!

Dostop z avtom: pri zapornici oziroma rampi (Glej sliko!) je treba prevzeti listič za brezplačno parkiranje in ga potrditi v konferenčni dvorani, kjer je dogodek.

Kontakt: info@kockamodrosti.si, telefon 041 266 848.

Komentarji: Svoja mnenja, vprašanja, predloge, razmišljanja lahko posredujete na info@kockamdrosti.si

 

Prijavite se

Pred dogodkom priporočamo ogled:

Prava modrost je kot kompas na ladji. Če je ni, gre naše življenje  v napačno smer.

Teme pogovorov

Teme pogovorov so vzete iz vsakdanjega življenja, povabimo tudi goste, ne manjka humorja. Gre za družabno srečanje, katerega bistvo je živ stik med ljudmi, ko neznanci lahko postanejo znanci in prijatelji. Vsebina pogovorov temelji na modrosti Svetega pisma in drugih poučnih zgodbah. Spremljajo jih glasba, humor, podrobnosti.

Dokazano je, da več kot strmimo v zaslone v otroštvu, več  strmimo vanje tudi kasneje v življenju. Podobno raziskave kažejo, da je stopnja posameznikove osamljenosti pogosto povezana z intenzivnstjo odnosov z ljudmi prek spleta. Stik s sočlovekom v živo je zato neprecenljive vrednosti.

Za živ stik se je namreč potrebno potruditi, da ga ne nadomestimo z udobjem domačega kavča in miške, kjer imamo občutek, da lahko po lastni potrebi ustvarimo svojo družbo, ki pa je žal nerealna, fantazijska.

Kocko modrosti zato spremljajo pogovori v  živo, kjer se prepletajo modrost, humor in veselje –  vse to je izhodišče za pogovore.

Pogovori so namenjeni vsem, ki iskreno iščejo modrost, ne glede na starost, spol, narodnost, vero, prepričanja, spolno usmerjenost itd. Edini pogoj je, da iščejo brez obsojanja drugih ter brez sovražnega govora, drog, cigaret in alkohola.

Za pogovore pokličite 041 266 848 ali napišite email na info@kockamdrosti.si

————————–

Primer zgodbe, ki je lahko izhodišče za pogovor

LASTNINA

Turist iz Amerike je precej plačal, da je pripotoval in obiskal znanega poljskega rabina. Presenečen je bil, ko je videl, da ima njegova hiša samo preprosto sobo, polno knjig, z mizo in stolom.

“ Učitelj,” ga je vprašal turist, “kje pa je tvoje pohištvo?”

“In kje je tvoje?” mu je odgovoril rabin.

“Moje?” je zmedeno vprašal Američan. “Jaz sem vendar tukaj samo na obisku. Na potovanju sem …”

In rabin je odvrnil: “Jaz tudi.”