Kocka modrosti

Šest ploskev

Igra s kocko: vrzite virtualno kocko in izberite svojo modrost tukaj>>.  Izbrana  modrost – ena izmed šestih – je lahko prilika za premišljevanja, lahko pa je tudi vaša modrost dneva. Lahko vas inspirira, lahko pomaga pri težavah, negotovostih, konfliktih ali pa namig, katero pot ubrati.

Kocko iz lesa  je lahko tudi družabna igra – navodila so v pripravi.

V nadaljevanju si lahko ogledate videe, ki so povezani z vsako od šestih modrosti oziroma ploskev.

LJUBI PRVI>> V odnosu do drugih naredi prvi korak in pokaži dobroto, tudi če imaš vtis, da je »drugi« krivičen, nehvaležen ali nevreden. Ko naredimo prvi korak in premagamo svoj ponos in pretekle slabe izkušnje ter morebitna razočaranja, se nam odpre nova perspektiva, ki polepša življenje.

VEDNO UPAJ>> Spomni se, kolikokrat si že skoraj obupal, pa se je običajno vedno obrnilo na bolje. Za dežjem vedno posije sonce. Ko so sto-letno gospo vprašali, kaj bi spremenila v svojem življenju, je rekla: »Ničesar ne bi jemala preveč resno«.

NASMEJ SE>> Nasmeh spremeni svet, ljudi, odnose in tebe samega. Pravijo, da minuta smeha podaljša življenje za eno uro. Človek brez smeha, ki bi resen umrl pri 50-tih, bi lahko nasmejan dočakal 100 let.

POGOVARJAJ SE>> Koliko stvari bi se spremenilo v trenutku, če bi se ljudje znali pogovarjati. Koliko otrok ne bi skrenilo s prave poti, če bi jih poslušali. Odkrit pogovor je tudi pol zdravja.

ODPUSTI>> Zaradi neodpuščanja v družinah, službah in celih narodih se kopičijo slaba volja, duhamornost in bolezni. Koliko dobrega stori, kdor odpusti! Najprej pa je treba odpustiti samemu sebi.

BODI KOT OTROK>> Kako pomembno je, da smo resnični, iskreni, preprosti, brez maske in srečni. Takšni, kljub težkim preizkušnjam, lahko pojemo skozi svoje življenjsko potovanje.

Nadaljnje modrosti pa lahko izbirate izmed tisoče inspirativnih izrekov tukaj>>.