Kocka modrosti

Zgodba o Mistikinji Marti Robin

Naj povem še,kaj se je nekoč zgodilo veliki mistikinji Marti Robin.
 
Živela je v tesni povezanosti z Jezusom Kristusom, da je tudi ona postajala ljubezen. Če ste jo obiskali, je še po 30 letih vedela vse o vas- kdo ste, kaj ste ji povedali. Ker je ljubila, je ljudi gledala s srcem. Živela je blizu Lyona. 
 
Tam je bil neki moški, ki se je z dvema metresama iz bara odločil, da obišče Marto Robin. Popivali so, počeli vse najbolj nizkotne stvari in niso več vedeli, kaj bi še delali, da bi zadostili svoji praznini…. Tako je nekdo dal idejo za še večjo zabavo.
 
Rekel je: “ Veste, tu blizu v Lyonu živi nora starka, za katero pravijo, da je mistikinja, da ima stigme, hodijo jo gledat kot neko svetnico….Predlagam, da jo obiščemo. Odločili so se, da bodo šli vsi trije. Načrtovali so, da bodo prišli do nje in tam na vso moč preklinjali,uporabljali najbolj grozne psovke, kletve, najbolj zavržene besede. 
 
Veselili so se, kako se bodo pri tem zabavali. Vse je šlo po načrtu, vpisali so se na listo obiskovalcev. Pripravljali so se s pobožnostjo, ki se je zahtevala, bili so celo bolj zagnani kot ostali. Tako so dobili dovoljenje za obisk Marte Robin.
 
Vstopili so vsi trije. Po kratkem pozdravu so zaslišali glas, ki je prihajal z male postelje in jim je govoril:” Žalite me, kolikor morete, kajti ne zaslužim drugega, kot da me žalite!” Bili so šokirani in so se začeli opravičevati:” Oprostite gospa, nismo prišli zaradi tega….” “ ali se spominjate tega in tega dne v tem in tem baru v Lyonu, ko niste vedeli, kako bi se še bolj zabavali in ste se spomnili nore starke, ki bi jo šli žalit? …. Veselili ste se, kako se boste pri tem smejali in zabavali.” Bili so šokirani in ostali brez besed. 
 
Kaj pa je storila Marta? 
 
Dve uri jim je govorila o Božji ljubezni. Nič jim ni očitala, nič ni govorila o njihovi preteklosti, nič o njihovih grehih, samo o neizmerni Božji ljubezni. Kakšno gostoto Ljubezni jim je posredovala, kakšno ljubezen, kakšen ogenj ljubezni!

Komentiraj anomimno

Vaš e-naslov ne bo objavljen. *